Vacature

VANZELFSPREKEND!? | PLATFORM VOOR JONGE MANTELZORGERS

Lid Bestuur

Zoek jij een vrijwillige bestuursfunctie in een vernieuwende, plezierige en inspirerende organisatie die zich inzet voor jonge mantelzorgers?

 

Wij bieden een zelfstandige functie in een bestuur waarin jij je optimaal kan ontplooien.

De functie van bestuurder bij Vanzelfsprekend!? is een uitdagende functie waarin je kan samenwerken met veel verschillende (Bossche) organisaties en meedenkt over de koers van Vanzelfsprekend!?.

 

VANZELFSPREKEND!? is hét platform door en voor jonge (ex-)mantelzorgers (JMZ-ers) uit Den Bosch. Wij zijn een jonge, ambitieuze, professionele club met vrijwilligers centraal. We zijn een platte organisatie met een bottom-up werkwijze. De basis van Vanzelfsprekend!? zijn onze ervaringsdeskundige vrijwilligers; De JMZ-Experts. Dit zijn jongeren die mantelzorger zijn geweest of dit al een lange tijd zijn. Zij hebben een belangrijke rol: de JMZ-experts bepalen mede de koers, zijn de stem en het gezicht van Vanzelfsprekend!? en spelen een belangrijke rol binnen ons ondersteuningsaanbod. Hun ervaring en verhalen staan centraal in alles wat we doen.

 

Wat doen we? Vanzelfsprekend!? maakt zich hard voor (meer) er- en herkenning van jonge mantelzorgers. door jonge mantelzorgers en werkt met 3 pijlers:

Dit doen we middels informatievoorziening in uiteenlopende vormen: van gastlessen tot bewustwordingscampagnes (zoals onze eigen Week van de Jonge Mantelzorger) of onze eigen podcast. Hiernaast hebben wij een dynamisch ondersteuningsaanbod waarbij het draait om peer-to-peer-contact, maatwerk en community gevoel.  

 

Wat zijn we? Vanzelfsprekend!? is een jonge, ambitieuze, professionele club met 4 beroepskrachten en een tiental vrijwilligers met ervaringskennis. 

 

Bestuur Vanzelfsprekend!?

Het bestuur komt gemiddeld 5 a 6 keer per jaar samen in onze huiskamer.

Van de bestuursleden wordt verwacht dat zij, naast de uitvoering van hun bestuurlijke taken, vanuit hun betrokkenheid en expertise een bijdrage leveren aan het realiseren van de doelstellingen van Vanzelfsprekend!?. Vanzelfsprekend!? wil een lerende kwaliteitsbewuste organisatie zijn en het bestuur dient Vanzelfsprekend!? zichtbaar te maken. 

De leden zijn besluitvaardig, resultaatgericht en in staat scherpe discussies collegiaal te voeren. Zij hebben goed inzicht in de rol en positie van het bestuur en affiniteit met de doelstellingen en de doelgroep. Diversiteit en inclusiviteit zijn voor het bestuur van groot belang.  

Alle leden beschikken daarnaast over de volgende kwaliteiten en vaardigheden:

  • analytisch vermogen 
  • in staat als klankbord te functioneren voor de coördinator
  • in staat zijn om de belangen van alle betrokken partners af te wegen
  • een brede maatschappelijke betrokkenheid
  • sterk in omgevingsanalyses
  • beschikken over relevante netwerken is een pré
  • ervaring met bestuurlijk of beleidsmatig werken is een pré

 

Profiel bestuurslid

Voor het bestuur zoeken we een mix van kwaliteiten en aandachtsgebieden:

  • kennis van en/of belangstelling voor actuele ontwikkelingen in de ondersteuning van jonge mantelzorgers
  • kennis van en/of belangstelling voor samenwerking met derden
  • kennis van en/of belangstelling voor de financiële organisatie, verantwoording en de continuïteit van Vanzelfsprekend!?
  • ervaring met commercieel werken binnen een non-profit organisatie
  • kennis van en/of belangstelling voor marketing, waaronder fondsenwerving en sponsoring,  en communicatie
  • kennis van en/of belangstelling voor personeelswerk
  • zijn in staat om als sparringpartner te fungeren van de coördinator bij relevante vraagstukken

Heb jij vragen of wil je kennismaken bel of mail dan naar onze coördinator Thuy-Van Nguyen

06-47487549

thuy-van@vanzelfsprekendjmz.nl